07 mei 2012

Een beetje van hier naar daar en terug

liefste lezertjes,

Zoals steeds, het is al een eindje geleden dat ik nog iets schreef. De laatste maand ben ik vooral veel weg geweest van huis, de guesthouse dus deze keer heb ik een goede reden om mijn blog in de steek te laten.
Begin april ging ik naar Samastipur (in Bihar) met Lukas (één van de vrijwilligers) om daar enkele projecten van Prayas te bezoeken. Ik werd in het begin van mijn verblijf hier uitgenodigd door de manager van die projecten en zo kwam het dat ik een weekje in Samastipur zat.
We zouden met de trein gaan, een reis van zo'n 19 uur, wat er uiteindelijk 25 werden doordat de trein nu en dan geen goesting meer had om vooruit te gaan. Door een fout van een collega hier, hadden we maar één side sleeper (www.google.com) en moesten we die voor zo'n 16 uur delen. Ik heb toen 16 uur recht gezeten en mijn boek uitgelezen. De trein zat overvol waardoor we overdag zelfs niet beneden konden zitten. We zaten omsloten door een grote familie, met bleitende kinderen van doen. Gelukkig was er dan nog een sleeper vrij na 16 uur waardoor we beide onze benen eens konden strekken en wat konden slapen. Hel was het niet, maar hemels zou ik het nu ook niet noemen. In Samastipur werden we heel goed opgevangen, de ganse week lang. De projecten waren interessant, de collega's waren enorm hartelijk (met enkele karakteristieke personen, recht uit een comedy show) en de natuur deed me deugd.

Terug in Delhi had ik nog enkele dagen om te werken voor mama terug kwam van haar reis door Rahjastan. Ik trok voor enkele dagen met mama en Stefaan naar Haridwar en Rishikesh (www.google.com) en de spiritualiteit leefde daar echt. Veel pelgrims komen naar deze steden en het ademt een bepaalde sfeer.

Na Rishikesh was ik een weekje terug op het werk en toen arriveerde Silke op zondag. Na twee dagen in Delhi, waar we vooral nog onze reis organiseerden, vertrokken we met het vliegtuig naar Trivandrum, het uiterste Zuiden van India. Van daar trokken we naar Varkala, Alleppey, Kumily en Coichin (www.google.com). Prachtige dingen gezien en enorme ervaringen over gehouden aan de reis.
Hoogtepunt voor mij waren de busreizen van en naar Kumily.
Van Cochin vertrokken we dan richting Agra om de Taj Mahal te bezoeken. We zaten zo'n 43 uren op de trein maar zaten in goed gezelschap (vriendelijke mensen) en de trein had geen vertraging. De eerste namiddag op de trein was wel lastig, het was +45° C en meer als zweten viel er niet te doen op dat moment. Na Agra gingen we nog wat toeristische sites bezoeken in Delhi en gisteren eindigde onze reis met een etentje.

Nu ben ik terug aan het werk. Ik heb de meisjes toch wel gemist tijdens al dat reizen en ik heb op reis wat nieuwe ideetjes kunnen opdoen dus ik zie het volledig zitten om de stage tot een goed einde te brengen.
Reizen doet nog meer reizen, we zien wel wat er uit de bus komt....Lies

Geen opmerkingen: