28 maart 2012

Vertelseltjes over India

Goeiedag allemaal,

Bij deze nog een keer een vertelseltje of twee over India,

Met dat mensen zouden kunnen denken dat ik hier enkel voor het plezier ben, weja, tis hier ook vooral plezierig!
De stage is tof, en ja er zijn al wel een keer dingen die minder zijn, mja, een koffietje van Radish in de kiosk en t'is opgelost. Ik ben hier volledig op mijn gemak en het werk lukt ook goed, meer moet dat niet zijn.
Voor diegene die denken dat ik hier enkel uitga, dat is dan weer niet waar. Uitgaan is ook deel van de culturele ervaring (met dat ze nu en dan een Hindi-schijf opzetten) en dat mag niet gemist worden.
Sociale relaties zijn altijd belangrijk, en mijn oversociale bebbel werkt dat in de hand. Nu tgoe leven bestaat uit mensen en hoe meer dat we der leren kennen, hoe beter het kan worden, al zijn er natuurlijk altijd die we liever niet leren kennen.
Voor de bezorgde ouderen onder de lezertjes: kga nie alleen uit, kblijf altijd bij degene dak mee uitga en kga niet mee met vreemde mensen. En daarbij, al die contacten dat helpt men taalniveau omhoog, Hindi lukt al beter, Duits versta ek dan al beter, Frans dat versta ek al helemaal, Italiaans en Spaans negeren we, en blijkbaar is men Engels geëvolueerd naar iets van Engels met een British accent, maar soms klink ik ook gelijk een Mexicaan tschijnt; alez ja. Tata is in Hindi hetzelfde als int West-Vlaams (met de klank en al), hoe cool is dat niet!

Aja ben ondertussen toch al een beetje de toerist gaan uithangen, heb nu de India Gate gezien, de Lotus Temple en Connaught Place. Met dat ze altijd zeggen dat je dat moet gezien hebben, ben ik een keer gaan kijken. Tis wel een keer de moeite, geen zeven sterren ma bon.
Iedere twee weken is er een drum circle in Green Park en daar ben ik toch graag bij, relaxte sfeer, beetje in het park hangen, achtergrond muziek van de djembé's, schaduw opzoeken (boven de dertig graden ist niemi zo tof in de zon), zondagen gelijk dat ze moeten zijn.

Het weer met  Sabine :
In India lopen de temperaturen op tot een verschroeiende 35 graden en meer, een lichte zuid oosten wind kan 's avonds voor wat verkoeling zorgen maar echt verfrissend is het niet. UV10+ iss zogezegd van kracht maar zonnebrandolie is niet nodig. Bescherming tegen UV is toch wel aangeraden, vooral wanneer men richting kust gaat (Silke, pakt mor a flessetje zunnemelk mee héé :)). Belangrijk is het SMOG alarm. Die smog is zodanig krachtig dat je niet bruin raakt, wanneer u van Chinese of Japanse origine bent, gelieve uw mondmaskertje te dragen.  Morgen is Frank er weer, met meer weer.

Met dat de warmte nu toch over gaat in hitte, is heel Delhi ziek. De meisjes boven hebben een record gevestigd, om ter meest ziek zijn in zeven dagen, 't was proper, precies een orkest van niezen, hoesten en koortsthermometers. Bibi hier dacht het te ontlopen hebben maar njet, ik hang er ook aan. Nu het ergste is achter de rug, zowel bij mij als bij de meisjes, we kunnen er weer dul tegenaan.

Alez, tot de volgende keer dan maar weerGeen opmerkingen: